Archiscape
Comment 1

SHIGERU BAN | Aspen Art Museum


                                            The project is based on a few, simple points


The GRAND STAIRCASE, that act as a filter between the screen and the interior, also providing access and circulation between different galleries and levels.
The “MOVING ROOM”, also known as the Glass Reception Elevator, located at the northeast corner of the museum. Thanks to this elevator, visitors can enjoy a breath-taking view.
The WOODEN ROOF structure that covers whole interior space, realized with innovative triangular elements.
The WOODEN SCREEN that shades the two main façades of the building, giving the building an exterior extremely particular aspect and creating plays of shadows in the interior.
The WALKABLE SKYLIGHTS on the rooftop sculpture garden: not only an architectural sign, but also a solution to naturally enlighten the gallery below.

From shigerubanarchitects.com

Images © Shigeru Ban

1 Comment

WHAT DO YOU THINK ?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s